Nederlands Engels
header lines

Altijd aan

Nieuwe werkplekken, Hosted werkplekken, Cloud werkplekken, thuiswerken…allemaal termen waar we momenteel tegenaan lopen, maar waar we eigenlijk niet genoeg van weten merk ik. Doelstelling lijkt in ieder geval dat we altijd ‘aan’ moeten staan.

Onbekend, maakt onbemind als het gaat om veel zaken die we tegenkomen op onze werkplek en dan is er angst. Veel angst is er bij bedrijven om hun vertrouwde “ijzeren, energievretende databakken” (servers) buiten de deur te zetten. Die angst is ongegrond.

Het datanetwerk in Nederland is zo stabiel, dat je geen verschil meer zult merken of dat je werkplek nu is aangesloten op een server binnen je bedrijf, of dat de werkplek is aangesloten op een server die veilig in een datacentrum staat ergens in Nederland.

Wij zien de groei in de online werkplekken gestaag verlopen. Geen servers meer in huis, geen dure telefooncentrales, geen hoge jaarlijkse kosten meer aan onderhoud en upgrades, maar een vast bedrag per maand per werkplek. Gewoon volledig zorgeloos kunnen bellen, mailen, en bestanden bekijken, waar dan ook ter wereld. Dat allemaal tegen een vast bedrag per maand. Dus nooit meer verrassingen achteraf.

…Het nieuwe werken dus…dit kan thuis, op kantoor of op vakantie…ja waar dan ook ter wereld…lekker zorgeloos dus…Een nadeel…je bent helaas wel 24×7 beschikbaar nu…dus ook het nieuwe werken heeft zo zijn minpuntjes, want je staat altijd aan…behalve als je het gewoon even uitzet. Heerlijk ineens even tijd voor elkaar. We hebben zelfs een spelletje gedaan thuis.

Met creatieve groet,

 

One of the Boys with Brains

 

Naar overzicht