Nederlands Engels
header lines

Boys with brains VCA Gecertificeerd

BOYS WITH BRAINS VCA GECERTIFICEERD

‘s-Hertogenbosch, 16 maart 2022,

Smart Fulfilment Servicespecialist Boys with Brains heeft afgelopen periode haar VCA-certificering succesvol afgesloten.

VCA staat officieel voor VGM Checklist Aannemers, waarbij ‘VGM’ betrekking heeft op Veiligheid, Gezondheid en Milieu. De certificering is niet verplicht, maar Boys with Brains wil haar werknemers en klanten de zekerheid geven dat bij de ICT-installaties die zij uitvoeren in Europa en het verlenen van service op locatie alles volgens de juiste wijzen wordt uitgevoerd.  Veiligheid, veilig werken en gezondheid staan hoog in het vaandel bij de boys. ‘We zien dat we niet alleen op de manier van werken, maar ook op het naleven van veiligheidsaspecten het verschil kunnen maken bij onze klanten’ aldus Alexander van Eindhoven, die tevens als VGM-functionaris actief is binnen Boys with Brains.

Veiligheid schoenen, veiligheidshelm of het zekeren van je medewerkers als zij hoog op een lader of dak staan kost geld en dat zijn zaken waar wij als bedrijf niet op kunnen en willen besparen. We zien dat er veel ‘cowboys’ op de markt komen door de prijsdruk die er is ontstaan op service en installatie werkzaamheden. Wij willen natuurlijk proberen telkens maar mee te blijven veren met die scherpe prijzen, maar willen geen concessies doen in zaken als veilig en gezond werken. Ook zaken rondom milieu zijn daarin belangrijk. Als wij bijvoorbeeld oude materialen zoals accupacks of baterijen of andere zaken voor onze klanten niet meer repareren, maar dienen af te voeren, dan gebeurt dit altijd gecertificeerd en volgens de juiste VCA-regels.

Het verschil maken met VCA zou een oplossing kunnen zijn om de bedrijven die deze regels negeren beter te kunnen onderscheiden van de bedrijven die daar wel serieuze tijd, energie en dus geld in stoppen.

Werkprocessen en procedures
Het nieuwe VCA-certificeringtraject heeft in totaal ongeveer een half jaar in beslag genomen. “Wij hebben al onze werkprocessen volgens de VCA-normering beschreven, waar nodig aangepast en in een handboek vastgelegd,” aldus Van Eindhoven “Ons handboek is volledig gedigitaliseerd, hierdoor kunnen alle medewerkers op ieder gewenst moment via internetinformatie m.b.t. VCA opvragen en registreren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
“De VCA certificering past binnen het algehele beleid van Boys with Brains  om Maatschappelijk Verantwoord te Ondernemen,” zegt Van Eindhoven. “Op dit moment is het management van Boys with Brains druk bezig met het verder aanscherpen van het MVO-beleid. Binnen de organisatie en onze klantenkring wordt al sinds enige tijd sterk ingezet op de ontwikkeling van energiezuinige werkprocessen en duurzame technologieën en producten.

Over Boys with Brains
Boys with Brains, opgericht in 2018, is eigenlijk al ruim 20 jaar actief op het gebied van installatie en serviceverlening, maar is in 2018 in een nieuwe hoedanigheid gestart. De ‘boys en girls’ zijn momenteel in ruim 17 landen in Europa actief en hebben als speerpunt o.a. de 24×7 meertalige servicedesk en de unieke Smart Service Software waarin alle processen zijn vastgelegd voor de complete serviceverlening. Voor meer informatie: www.boyswithbrains.com

BRON: https://www.persberichten.com/persbericht/102528/BOYS-WITH-BRAINS-VERSTERKT-RETAIL-SPECIALISME

Naar overzicht