Nederlands Engels
header lines

Vliegende auto’s

Ik heb de zomer weer in mijn bol

De zon gaat weer geregeld schijnen en dat is duidelijk te merken ook. Stijgt de temperatuur ook in mijn hoofd? Geen idee, maar mijn column doet wellicht wel zo denken.

Ik zit thuis en wil lekker even naar de winkel voor een nieuwe broek. Ik heb al even op internet gekeken en zie dat de broek die ik mooi vind, in de winkel bij mij in de stad aanwezig moet zijn.

Online Taxi

Ik bestel snel online een taxi. Dit doe ik via mijn Apple watch. De taxi komt geheel volgens afspraak voorrijden op exact de afgesproken tijd. Er zit tegenwoordig geen chauffeur meer in, want deze elektrisch gedreven taxi wordt al bestuurd door een computer. Exact op het juiste tijdstip kom ik aan in de winkelstraat. Daar roepen schreeuwende reclameborden mijn naam en geven de juiste reclameboodschappen weer, van artikelen waar veelal mijn interesses liggen.

Bestelzuil in de winkel

Aangekomen in de winkel helpt een verkoper klanten met het afrekenen van hun producten. Dit doen ze doormiddel van een tablet op een willekeurige plek in de winkel. Ik vraag de verkoper of de juiste maat broek er nog is, want op internet stond dat ze nog voorradig zouden moeten zijn. De verkoper vraagt mij achter de bestelzuil, die centraal in de winkel staat, plaats te nemen om aan te geven wat ik zoek. Ik geef daarop mijn gevraagde broek maat aan en deze kan thuisbezorgd worden of direct vanuit het magazijn in de winkel worden aangeleverd. Ik kies voor het laatste en ga voor de passpiegel staan in mijn nieuwe broek. Past perfect, ondanks de extra kilootjes van de afgelopen wintermaanden.

QR-code

Ik scan direct de QR code naast de spiegel en zo kan ik de beveiligingscamera van de winkel gebruiken als camera. Ik neem een leuke pose aan in mijn hippe nieuwe broek. Op mijn telefoon verschijnt de foto die door de beveiligingscamera is gemaakt. Tevens verschijnt het logo van de winkelketen onderaan mijn foto. Ik post hem op Facebook en wacht de reacties van mijn “online” vrienden af. Gelukkig veelal goeie, dus besluit ik de broek te kopen. De leuke verkoopster stopt hem in een tasje en vraagt mij af te rekenen bij de bestelzuil. Ik houd mijn Apple watch bij de zuil en druk op akkoord. Ik heb nu betaald via de betaal app.

Ik bestel de taxi zonder chauffeur weer en zet ondertussen in de taxi mijn eten aan via de keuken app. Thuisgekomen staat de maaltijd klaar en begin ik direct aan het eten. Ondertussen krijg ik een melding via de app van de winkel dat mijn nieuwe broek via een drone over 20 minuten in mijn tuin zal landen bij de voordeur….Is dit nog steeds te veel sciencefiction voor sommige of dichterbij dan we denken…?

Met Creatieve groet,

 

One of the Boys with Brains

Naar overzicht