Nederlands Engels
header lines

Verbazend makkelijk

‘Gaaf dat het zo makkelijk werkt’ hoor ik vaak van mijn nieuwe klanten. Dat heeft mij er nu toe bewogen om nog eens rustig uit te leggen wat we nu eigenlijk doen binnen Offerteshop.nl, want uiteindelijk is een heldere uitleg het halve werk is wel gebleken.
Onze doelstelling met Offerteshop.nl was vanaf de start om online zoekende personen naar een passende offerte, eenvoudig te koppelen aan bedrijven en leveranciers, die deze zoekende personen direct van de juiste informatie konden voorzien. Ik liep zelf vaak tegen het feit aan dat ik op zoek was naar iets, een aannemer voor de verbouwing van ons huis, een goede prijs voor een notaris of passend verhuisbedrijf, maar dat ik dan diverse bedrijven moest bellen en dan maar moest hopen dat ze bereikbaar waren of in ieder geval een offerte wilden uitbrengen. Gedoe, tijd, geld en vooral ongeduld. Er weer achteraan bellen en maar hopen dat ze eindelijk iets wilden sturen. Dat moet makkelijker kunnen dacht ik toen al, maar hoe ga ik dat organiseren?
We hebben met ons bedrijf, Boys with Brains, al jaren expertise op het gebied van sales, marketing en internet in huis, dus een passende oplossing realiseren voor bovenstaand vraagstuk moest toch te doen zijn. Eerst een naam bedenken die past bij de oplossing; Offerteshop.nl. Dan een passende website maken, waar zowel de online zoekenden als de leveranciers terecht kunnen. Vervolgens zorgen dat we voor de online zoekenden ook vindbaar en vooral zichtbaar zijn op het internet. Als dat is gelukt, lijkt zo makkelijk, te zorgen dat we de zoekenden ook gaan koppelen aan de bedrijven en leveranciers die de zoekenden graag willen voorzien van een offerte.
De afgelopen jaren hebben we onze website zo gepositioneerd dat we goed vindbaar zijn en vooral goed in beeld. Ben je op zoek naar bijvoorbeeld een advocaat, dan ga je online naar zoekmachines zoals Google en vul je bijvoorbeeld ‘Offerte Advocaat’ in als zoekwoord. Offerteshop.nl staat dan bovenaan.
Je kunt dan als zoekende eenvoudig je gegevens en wensen invullen. Deze Offerte aanvraag wordt dan in ons Offertemagazijn geplaatst bij de categorie advocaten. De bij Offerteshop.nl aangesloten advocaten krijgen dan een melding dat er weer een nieuwe Offerteaanvraag is binnengekomen in het Offerteshop-Magazijn in de categorie advocaten.
 De aangesloten advocaten kunnen nu eenvoudig de aanvraag bekijken en zelf besluiten om deze Offerteaanvraag te beantwoorden en contact opnemen met de Offerte-aanvrager. Als een aanvraag door 5 advocaten is opgepakt, gedownload naar hun persoonlijke offertemagazijn, dan krijgt de Offerte-aanvrager dus maximaal 5 offertes. De offerteaanvraag sluit ook na 5 downloads en komt op ‘uitverkocht’ te staan. De offerte aanvrager krijgt zo dus met maar één aanvraag direct 10 offertes. Voor de aanvrager dus een aanzienlijke besparing in tijd en ook geld, want er is met weinig moeite direct actie ondernomen en een goed beeld van de diverse prijzen om te vergelijken. Voor de leveranciers en bedrijven dus zonder echte moeite direct toegang tot actuele direct zoekenden. Win = win zoals dat zo mooi heet.
Online Offerte zoekenden betalen geen geld voor de offerte aanvragen. Bedrijven en leveranciers betalen slechts een paar euro per actuele aanvraag. Bedrijven hoeven dus geen dure advertenties meer te plaatsen zonder te weten welk resultaat ze hebben. Nu hebben ze voor een kleine € 9,90!! per aanvraag de kans om actuele zoekenden direct als klant binnen te halen.
Momenteel zijn de meest actuele branches waar wij leden op aansluiten bij Offerteshop.nl; advocaten, accountantskantoren, belastingadviseurs, juristen, notarissen en verhuisbedrijven, maar we ontvangen gemiddeld 7000!!! offerteaanvragen per maand verdeeld over ruim 100 branches, dus benader ons gerust eens om te kijken of we in jullie branche wellicht een rol kunnen spelen en je van actuele offerte aanvragen kunnen voorzien in Nederland, maar ook in België.
Naar overzicht